Megérkezett az első kamion Milánóból

Péntek reggel megérkezett az első kamion Milánóból városunkba,

amely a milánói magyar pavilon, vagyis a Sámándob lebontott elemeinek egy részét szállította. A tárolás helyszínén kérdeztük Dobos László polgármestert a munkálatokról.

- Hol vagyunk egészen pontosan, polgármester úr, és mi történik most itt?
- Karcagon vagyunk a Szivárvány úton, a Népszer vállalatnak a telephelyén. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy megérkezett az első szállítmány Milánóból. A milánói pavilon bontása megkezdődött, a Kárpátok-Alpok Zrt. a kormányrendelet szerint elkezdte a pavilon bontását, és azt követően természetesen majd a rekultiválást. Az első szállítmány ide érkezett Karcagra, hiszen a kormányrendelet azt is kimondja, hogy Karcagon kerüljön ez felépítésre, és ennek megfelelően szépen folyamatosan, ahogy a bontás történik, a hazaszállítás után itt, ezen a telephelyen kerül deponálásra.

- Egészen pontosan, milyen elemek érkeztek most haza?
- Egyelőre úgy tűnik, hogy az első kamionnal a pavilon kiszolgálóhelyiségének, az energetikai központnak az alkatrészei kerültek hazaszállításra. Ezek jókora vasdaraboknak tűnnek, és tulajdonképpen annak a pavilonrésznek a vázát alkották.

- Mit lehet arról tudnunk, hogy kb. meddig fog tartani a hazaszállítás, és hány kamion érkezhet városunkba?
- Várhatóan negyven darab kamionnal sikerül hazaszállítani az alkatrészeket, és gondolom, ahogy az építés zajlik, ez egy több hónapos munka, Illetve a bontás, nem építés, hanem a bontás zajlik, ez több hónapos munka.

- Mekkora beruházás lesz ez? Mit jelent ennek a nagysága a városunk számára?
- Ez egy óriási lehetőség számunka, hiszen van egy Erzsébet-ligetünk a strandfürdővel szemben, amivel nagyon-nagyon komoly terveink vannak a jövőt illetően. Ott egy szabadidős, családi rendezvényparkot szeretnénk kialakítani, természetesen megfelelő kulturális háttérintézményekkel. Ez a felépítendő pavilon például ezt a célt szolgálja, ennek egy része lesz.