Sporttörténelmi pillanat

Sporttörténelmi pillanatnak nevezte a műfüves focipálya július 11-ei átadását Dobos László,

Karcag város polgármestere. Az ünnepségen részt vett Marosvári Csaba, a Megyei LSZ társadalmi elnöke, Varga Zsolt László, az MLSZ JNSZ Megyei Igazgatóságának igazgatója, Gyökeres Sándor, a Szentannai Középiskola igazgatója, Szendrei József karcagi születésű, többszörös magyar válogatott labdarúgó.


- Karcag és a megye egyik legnagyobb sportcélú beruházását adjuk ma át. Hasonló, műfüves labdarúgópálya a környéken nincs, így bízom benne, hogy be fogja tölteni azt a célt, amit megszabtunk, hogy az évszaktól, időjárástól, napszaktól függetlenül folyamatosan lehet itt sportolni, edzeni, a szabad időt hasznosan eltölteni - mondta avatóbeszédében dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a KSE elnöke.A 27 millió forintos önkormányzati és 138 milliós TAO támogatással megépült világszínvonalú pályát a KSE ki tudja használni, hiszen a 800 sportolójából 187 a labdarúgó, így az utánpótlás biztosított.


- Ez a műfüves nagypálya további lehetőségeket biztosít a sportolóinknak, de a versenysporton kívül az iskolai és a tömegsport számára is - hangsúlyozta Dobos László, Karcag polgármestere, aki akkor lenne a legboldogabb, ha a pálya mindig tele lenne sportolni vágyó fiatalokkal, idősebbekkel. Kívánom, hogy sok olyan tehetséges sportoló kerüljön ki a erről a pályáról, mint Szendrei Józsi, aki bábáskodott a fölött is, hogy az UTE ma itt vendégszerepeljen - mondta a városvezető, aki megerősítette, a pálya mellé a későbbiekben megépül a kiszolgáló rész is.


A szalagátvágás után a pályát a KSE és az UTE játékosainak barátságos mérkőzésével avatták fel, ahol a vendégek 8:0-ra győztek.