Kovács Sándor: Milliárdos fejlesztések JNSZ-Megyében

A tegnapi nap folyamán 20,8 milliárd forint összegben születtek meg a várt Irányító Hatósági

támogatói döntések a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében beadott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan. Az érintett települési önkormányzatok kiértesítése megkezdődött, a támogatási szerződések előkészítése kezdetét vette. Az első körös felhívásokból ezzel a döntéssel 20,8 milliárd forint értékű - például helyi gazdaság-, turizmus- , ipari park fejlesztési, szociális ellátást javító, helyi közlekedésfejlesztési - projektek megvalósítása kezdődhet meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében a nyáron. A sokak által várt örömhírt Dr.Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos és a megyei közgyűlés alelnökei társaságában tartott sajtótájékoztatón jelentettem be ma délután.


A megyei közgyűlés legutóbbi, Kunszentmártonban tartott ülésén - zárt keretek között - ugyan mintegy 40 milliárd forint összegű TOP-os projektek támogatásáról döntöttünk és a mostani IH döntés ennek a felére vonatkozóan hozott támogatói döntést, ám reményeim szerint heteken belül a másik felére is megszülethet az IH döntése.


A nyertes projektek listáját (ahol a kiértesítés már megtörtént) megtekinthetik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat honlapján: www.jnszm.hu/ Fejlesztés 2014-2020/ TOP eredmények

  • Friss hírek

  • Populáris