Szakmák éjszakája

Április 21-én, a Szakmák éjszakája rendezvényhez második alkalommal kapcsolódott

a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Szakiskolája. A végzősök nyitó tánca után, a vendégeket - köztük Pardi Sándort, a KSZC főigazgatóját -, Szabó István igazgató köszöntötte.

- A szakképzést és az iskolát szerettük volna népszerűsíteni, de nem titkolt szándék volt a beiskoláztatás elősegítése is. Nagyon sok állomás van, ahol nem csak szakmákat, hanem az azokhoz tartozó egyéb feladatokat is bemutatják ma a kollégáim a diákoknak. Minden itt tanulható szakma képviselteti magát - mondta a megnyitó után lapunknak az igazgató. Az éjszaka során az érdeklődők - többnyire fiatalok -  nemcsak megismerkedhetnek a különféle szakmákkal, hanem ki is próbálhatják magukat. Ehhez az iskolában és a laktanyában lévő tanműhelyekben is állítottunk össze feladatokat, bemutatókat. A székelykeresztúri testvériskolákban az elmúlt héten volt hasonló rendezvény, erről is mutatunk filmet az érdeklődőknek. A helyi általános iskolákból érkezett 6.,7., 8. osztályos csapatok versenyeznek is, miközben sorra járják az állomásokat. A rendezvény elsődleges célja a szakképzés népszerűsítése úgy, hogy személyes tapasztalat útján mindenki megismerheti a nálunk oktatott különböző szakmákat, bepillanthat az iskola életébe, másrészt az interaktív foglalkozásokkal a szakmák megszerettetése a célunk - fogalmazott az iskolavezető.


- A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére az ország szakképzési centrumai megszervezik a Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényt. A program ötletgazdája a Szegedi Szakképzési Centrum volt. Erre az érdekes és nagyszerű kikapcsolódást kínáló estére invitáltuk a KSZC minden iskolájába az általános iskolák 6 – 7 – 8. évfolyamos tanulóit szüleikkel együtt, a gimnazistákat, akik be szeretnének pillantani egy jó este keretében a szakképzők életébe és azokat a felnőtteket, akik szívesen ismerkednének a szakmák világával - mondta Pardi Sándor főigazgató. 

  • Friss hírek

  • Populáris