Megkezdődött a műfüves nagypálya építése

A város sikeres pályázatának köszönhetően a héten elkezdődött a Szentannai Sámuel Középiskola udvarán a műfüves nagypálya építése. 

A helyszínen kérdeztük erről Dobos László polgármestert.

- Idén ez a város egyik kiemelt beruházása. A földmunkálatokkal elkezdődött a pálya kialakítása. A pálya maga a Szentannai Középiskola területén helyezkedik el és egy régi tervünk válhat valóra, ha ez elkészül.

- Milyen forrásból valósul ez meg?

- Az MLSZ-nek van egy programja, amelyre lehetett pályázni forrásra, így szövetségi támogatással és önerőből készül a pálya. A kivitelező, a Strabag cég hatvan napra vállalta a beruházást, nyárra nagy valószínűséggel átadásra is kerül.

- A pálya a középiskola területén van, de kik használhatják még?

- A város vezetése nagyon régóta minden eszközt, lehetőséget megragad arra, hogy a sportolási lehetőségekhez a lehető legjobb körülményeket biztosítsa, ebbe a programba tartozik ez a pálya is, hiszen nemcsak a versenysportot fogja kiszolgálni, hanem az oktatásba is be fog segíteni. A tömegsportnak is óriási jelentősége van ebben a városban, így ezt is segíti majd.

- Várható-e a város más területén is hasonló pálya?

- Várható természetesen, mert az a célunk, hogy a lehető legjobb körülményeket alakítsuk ki  a sportolni vágyóknak és az az örömteli tapasztalat, hogy sokan valóban élnek is ezzel a lehetőséggel. Ha mást nem mondok, csak a KSE Labdarúgó Szakosztályában több mint 180 igazolt versenyző van. Ezeket az igényeket, az edzés lehetőségeket ki kell tudnunk szolgálni. Az is nyílt titok, hogy a város az utánpótlás nevelésére helyezi a hangsúlyt, ezért van ilyen sok fiatal versenyzőnk, ami végtelenül örömteli dolog. Amellett, hogy támogatjuk a versenysportot és inspirálunk minden versenyzőt arra, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el, mindenkit buzdítunk arra is, hogy vegyen részt  a különböző tömegsport rendezvényeken, a fő csapásvonal mégis az utánpótlás nevelése. Ahhoz, hogy ez jól működjön és kivitelezhető legyen, természetesen pályák kellenek. Így megragadtuk a pályázati a lehetőséget, hogy itt egy műfüves nagypálya kerüljön kialakításra. Ez a környéken is egyedi lesz, hiszen 60 kilométeres körzetben nem található ilyen. Így ezt nemcsak a karcagiak használhatják, hanem mint régiós utánpótlásközpont, a környékbeli fiatalok is részesülhetnek a pálya örömeiben, de akár edzőtáborokat lehet majd itt szervezni, vagy akár bérbe lehet adni különböző bajnoki mérkőzésekre. Remélem, hogy nyáron már birtokba vehetik a labdarúgók a pályát, de a városnak a későbbiekben olyan munkálatokat is el kell majd itt , ami még színvonalasabbá teszi ezt. Így öltözőket kell építeni, járdát kell kialakítani, meg kell oldani a villanyvilágítást és labdafogó hálók is kellenek. Ezek kialakítására is odafigyelünk majd - mondta Dobos László.