Roma projekt

A Karcagi Arany János Általános Iskola április 5-11. között rendezte meg a VIII. Roma projektjét.

A szerdai projektnyitón az elsősök cigány tánca és Barkóczi Boglárka zongorajátéka után a Roma Projektet Kökény Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szólt arról milyen fontos, hogy a cigány gyermekek is megismerjék és továbbvigyék a roma kultúrát. A vezető elismeréssel szólt az Arany iskolában folyó hagyományőrző munkáról.

" Értsetek meg engem "címmel Ötvös Krisztina tartott előadást a cigányok által beszélt lovári és a beás nyelv eredetéről, s néhány szó leírásával bemutatta a hasonlóságot és a különbségeket a két nyelv között. A romák hitvallásáról Gulyás Zsolt katolikus plébános, érseki tanácsos beszélt, majd Szentesiné Nánási Tünde mb. intézményvezető megköszönte Lór-Kerekes Ágnesnek, a KÁIAMI Erkel Ferenc Tagintézménye vezetőjének az iskolát segítő munkáját.

Karcagi Nagy Zoltán önkormányzati képviselő itt adta át az iskolának képviselői adományát, egy hangosító berendezést. A megnyitó után az iskola egykori diákjával, Horváth József Aranypánt-díjas kutatóval volt egy beszélgetés.