Karcagot és a Nagykunságot gazdagítja a Milánói Expo magyar pavilonja

Karcagot és a Nagykunságot gazdagítja a Milánói Expo magyar pavilonjaKarcagra kerül a 2015-ös milánói világkiállítás Életkert nevű magyar pavilonja, amelyet még az idén hazaszállíthatnak, jövőre pedig megkezdhetik felépítését Karcagon - mondta Fazekas Sándor Jász-Nagykun Szolnok megyei országgyűlési képviselő, földművelésügyi miniszter az M1 ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


Fazekas Sándor megtiszteltetésnek és nagy lehetőségnek tartja, hogy a nagyszerű építmény Karcagot, az egész Nagykunságot gazdagítja majd, amely kiállítótérként, művészeti, konferencia és idegenforgalmi helyszínként működik felállítása után, de mint mondta, a különleges építmény önmagában is jelentős vonzerővel bír. A miniszter a pavilon Karcagra költöztetésével további fejlesztésekre is számít, hiszen, mint az a beszélgetés során elhangzott, ez egy munkahelyteremtő beruházás. Az elképzelések szerint a meglévő termálfürdő közelébe egy termálhotel is épülne azon a parkosított, szabadtéri rendezvények számára is kialakított területen, ahol az Életkert pavilon áll majd.


Milánóban mintegy 2,5 millióan látták a magyar pavilont, amely Karcagra, a Nagykunság fővárosába kerül – fogalmazott a miniszter, aki elmondta: ebben a térségben jelentős múltja van a kazah-magyar, kun-magyar identitásnak, a keleti hagyományok őrzésének. Karcag - amely a Hortobágy kapuja - olyan jelentős idegenforgalmi helyszínné válhat, amely a természetjárók, a lovas és kerékpáros turizmus célpontja is lehet – fogalmazott Fazekas Sándor.
FM Sajtóiroda